Voor exact advies over hypotheek berekenen kan met naast online ook offline een afspraak met een erkend hypotheekadviseur maken. De hypotheekadviseur kan zich inleven in de situatie van de potentiële klant en kan hierdoor een match tot stand laten komen tussen de ideale hypotheek en de ideale bijproducten die het beste bij de situatie van de potentiële klant passen. Hypotheek berekenen online heeft als nadeel dat men niet bijgestuurd kan worden bij de beoogde keuze.

 

Houdt er altijd rekening mee dat hypotheek berekenen online slechts een indicatie geeft en dat voor echt hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek persoonlijk contact met een deskundig en erkend hypotheekadviseur noodzakelijk is.

 

Een hypotheek wordt in vrijwel alle gevallen gesloten in combinatie met een overlijdensrisico verzekering en een bepaalde vorm van kapitaalopbouw. Kapitaalopbouw kan plaatsvinden door te sparen, te beleggen of een levensverzekering (of gemengde verzekering) af te sluiten. Vooral de bijproducten, die in veel gevallen verplicht moeten worden afgesloten, kunnen in een online hypotheek berekening slechts geschat worden. De aanbieder van het product bepaald uiteindelijk de exacte kosten en maandpremie van de verzekering of het kapitaal opbouw product. De keuze voor het juiste product is van vele factoren afhankelijk. Hier moet men niet te licht over denken. Deskundig advies is ook hier op zijn plaats.

 

Bij de keuze voor de juiste hypotheekadviseur kunnen de vele vergelijkingswebsites op internet worden geraadpleegd. Dit geeft een indicatie van de kwaliteit van het hypotheek advies. Naast vergelijkingen van hypotheekadviseurs kunt u de registers van de SEH en AFM bekijken. Hierin staan alle erkend hypotheekadviseurs en vergunningplichtigen in Nederland ingeschreven. Staat uw adviseur niet in deze registers vermeld dan is hij niet bevoegd hypotheekadvies te geven.