Het voordeel van de hypotheekshop is dat deze vaak op toegankelijke locaties is gevestigd. Daarnaast is een hypotheekshop een tussenpersoon. Dat wil zeggen dat de financieel adviseur voor u kan onderhandelen met verschillende geldverstrekkers. Een ander voordeel is dat de hypotheekshop vaak onderdeel is van een grotere franchiseorganisatie waardoor het administratief afhandelingsproces van de hypotheekaanvragen vaak centraal wordt geregeld en daarbij veel snelheid en duidelijkheid in het proces kan opleveren.

 

Een nadeel van hypotheekshops bestaat vanzelfsprekend ook. Zo is het bij de meeste hypotheekshops niet mogelijk om een afspraak te maken bij u thuis of op kantoor. Hypotheekshops werken daarbij vaak op kantoortijden waardoor u vrij zal moeten nemen voor de afspraak. Nu is het afsluiten van een hypotheek een serieuze zaak, maar toch zijn er in dit proces nog een aantal zaken waarvoor u absoluut vrij moet nemen. Denk aan de afspraak met de notaris en allerlei onvoorziene omstandigheden rondom de eigen woning.

 

Al met al is het afsluiten van een hypotheek bij een hypotheekshop met name voordelig door de administratieve en daarmee gestroomlijnde administratieve processen. De vraag is alleen of dit voordeel voor u opweegt tegen de nadelen die met name op het tijdtechnisch gebied liggen.

 

Met betrekking tot de verschillende geldverstrekkers en aanbiedingen kan gesteld worden dat hierin geen verschil bestaat tussen hypotheekshops, andere tussenpersonen en de banken zelf. Er zal dus nimmer een voordeel ontstaan op basis van de inhoud van de offerte die u gepresenteerd wordt. Exact dezelfde offerte kunt u ook elders aanvragen.