Bij het aflossen van uw hypotheek heeft u vaak twee opties met betrekking tot de hoogte van het aflossen van de hypotheek. Of u lost iedere maand een groot bedrag af aan de hypotheek waardoor de maandlasten lager komen te liggen of u lost iedere maand een minder groot bedrag af aan uw hypotheek.

 

 

Een hypotheek aanvragen en aflossen

Veel mensen vragen zich af, wanneer u nu zichzelf eigenaar van uw woning kunt noemen. De meeste mensen vinden dat wanneer u uw hypotheek afgesloten heeft, terwijl anderen vinden dat u pas eigenaar bent wanneer de hypotheek volledig afgelost is.

 

Indien u uw hypotheek aflost, zullen uw maandlasten gaan dalen. Zo bouwt u vermogen op waarmee u in de toekomst de hypotheek kunt aflossen. Maar door een hypotheek af te sluiten en een woning te kopen, bouwt u vermogen op en dat vermogen zit dan in uw huis. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen, maar ook nadelen.

 

Een aantal voordelen is dat u eigenlijk aan het investeren bent. U bouwt vermogen op in de vorm van een huis wat u op latere leeftijd weer kunt gebruiken als bijvoorbeeld pensioen. Een nadeel is dat wanneer u uw hypotheek heeft afgelost, u geen vrije beschikking meer heeft over uw vermogen. Een ander nadeel kan zijn dat u een hoge maandlast krijgt.