Menig ZZP'er zal gemerkt hebben dat het aanvragen van een hypotheek niet zo eenvoudig zal zijn als wanneer hij of zij in loondienst zou werken. Een ZZP'er werkt vanuit een eenmanszaak die bij schulden van het bedrijf met zijn privévermogen aansprakelijk zal zijn. En dit is nou net wat veel geldverstrekkers zo gevaarlijk vinden. Wanneer u dan ook een BKR registratie heeft dan zal dit bij de geldverstrekker nog meer alarmbellen doen rinkelen. Nu hoeft er natuurlijk niet veel aan de hand te zijn, maar de geldverstrekker zal meteen op zijn hoede zijn en alles over u willen weten.

 

Gelukkig is het wel mogelijk om als ZZP'er een hypotheek aan te vragen. U zult daarvoor het vertrouwen van de geldverstrekker moeten winnen. In veel gevallen doet u dit onder andere door de inkomsten van de laatste drie jaar aan te tonen. Als daaruit blijkt dat u kapitaalkrachtig genoeg bent om de hypotheeklasten te betalen, dan zal het voor u mogelijk zijn om financiering te krijgen voor een woning.

 

Verzeker u tegen risico's in de onderneming. Veel geldverstrekkers eisen dit. Zij zijn namelijk oplettender geworden door de verslechterde economische situatie. Door de schuldencrisis kijken veel geldverstrekkers tegenwoordig verder dan de inkomsten van de laatste drie jaar. Zij nemen ook het toekomstperspectief van uw onderneming mee in de hypotheekaanvraag - zij kijken hoe uw branche het momenteel doet en proberen aan de hand daarvan de risico's voor uw onderneming te bepalen.