De hypotheekadviseur zal in het zogenaamde hypotheekgesprek een profiel van uw financiële situatie en toekomstige wensen schetsen. Dit is hij verplicht om te doen en verschillende toezichthouders op de financiële markt controleren hier ook op. In dit hypotheekgesprek wordt de basis gelegd voor een aanvraag van de hypothecaire lening voor uw woning.

 

Het besluit om een hypothecaire lening aan te vragen is een belangrijke beslissing in uw leven en daarom zal de hypotheekadviseur een goed beeld van uw toekomstplannen moeten hebben. Gaat u meer of juist minder werken in de toekomst? Heeft u een partner: hoe is dan het partnerschap geregeld? Hebben jullie een kinderwens? Als dat zo is dan betekent dit dat zij minder gaat werken en er dus ook minder inkomsten zijn om de maandelijkse lasten van de hypothecaire lening te dragen.

 

Wanneer de hypotheekadviseur een goede profielschets van u heeft gemaakt dan zal hij met u de mogelijkheden bij de verschillende geldverstrekkers bespreken.

 

 

Een hypothecaire lening voor uw huis aanvragen

Bij de geldverstrekker van uw keuze wordt vervolgens een offerte aangevraagd voor de hypothecaire lening. Deze offerte wordt de hypotheekofferte genoemd. Deze offerte is van tijdelijke geldigheidsduur. Het is belangrijk dat u binnen de termijn bepaalt of u akkoord gaat met de aanbieding of een nieuwe hypotheekofferte aanvraagt bij een andere geldverstrekker. De hypotheekadviseur kan u helpen bij het vinden van de juiste hypothecaire lening voor uw huis.