De Nederlandse overheid steunt veel projecten die het milieu beschermen. De overheid komt tegemoet aan groen wonen en dat geldt ook voor mensen die duurzaam willen gaan wonen. Daarnaast kan een groene hypotheek veel voordeel opleveren.

 

Het grootste voordeel van een groene hypotheek is dat u aanzienlijk op de de kosten van de rente kunt besparen. Omdat u een groot bedrag kunt besparen, kan dit uiteindelijk veel voordeel opleveren. Vaak gaat het om enkele duizenden euro’s wat u kunt besparen.

 

Indien u geen groene woning heeft, zult u ook niet in aanmerking komen voor een groene hypotheek. Maar toch is het nog mogelijk om op uw hypotheek te besparen. U kunt op zoek gaan naar een hypotheekvorm die de meeste voordelen biedt als een groene hypotheek.

 

Wanneer u toch liever een groene hypotheek wilt, kunt u het beste op zoek naar manieren om van uw normale woning een groene woning te maken. In de meeste gevallen worden er ook groene hypotheken verstrekt aan de mensen die hun woning willen renoveren tot een duurzame woning. Voordat u wat beslist, het is altijd verstandig om alles met uw financieel adviseur te bespreken.