De goedkope hypotheek richt zich naast een lage maandlast ook op een dekking waar de klant voordeel uit kan halen. Sinds de woekerpolis affaire en de komst van prijsvechters en prijs stunters op vooral de markt van risicoverzekeringen en kapitaalopbouw zijn uitgeklede en provisieloze producten op de markt verkrijgbaar. Dit resulteert vaak in een aanzienlijke maandlasten verlaging tegen eenzelfde of zelfs betere dekking.

 

 

Internet hypotheken

Internet hypotheken zijn niet altijd even betrouwbaar. De overheid en met name de Autoriteit Financiële Markten verwacht van de financieel advieskantoren en hypotheekadviseurs dat zij de persoonlijke situatie van de potentiële klant doornemen alvorens overgegaan wordt tot het geven van advies. Bij internet hypotheken kan de klant niet geïdentificeerd worden waardoor onduidelijk is of het advies van internet hypotheken wel maatwerk is en gebaseerd op de daadwerkelijke wensen en de situatie van de potentiële klant. Bij internet hypotheken is dus van belang dat altijd een persoonlijke afspraak gemaakt wordt met een erkend hypotheekadviseur.

 

 

Renteconstructies

Renteconstructies gecombineerd met verplichte bijproducten zorgen ervoor dat een goedkope of dure hypotheek wordt afgesloten. Met name stuntrente en zeer goedkope rente hebben vaak in de hypotheek de nodige nadelige consequenties. In veel gevallen zijn standaard producten uitgekleed of kunnen bepaalde voordelen worden ingeruild voor rentekorting. Dit kan op voorhand aantrekkelijk lijken, dit is het echter niet altijd. Laat u terdege voorlichten met betrekking tot de voor- en nadelen van de door u gekozen renteconstructie. De erkend hypotheekadviseur kan u hierbij helpen.

 

 

Geld lenen kost geld

Let op bij het afsluiten van een hypotheek dat geld lenen geld kost. Naast het lenen van geld kost het afsluiten van de verplichte bijproducten ook geld. Geld lenen kost geld.