Deze mensen kunnen moeilijk een normale hypotheek afsluiten, omdat hypotheekverstrekkers dit gewoonweg niet willen. Voor hypotheekverstrekkers zijn mensen met een negatieve BKR-toetsing een risico en risico’s willen hypotheekverstrekkers natuurlijk nooit lopen. Daarom zullen ze een speciale hypotheek aan moeten vragen en deze hypotheek wordt ook wel de BKR hypotheek.

 

 

Een BKR hypotheek aanvragen

De laatste tijd zijn er steeds meer hypotheekverstrekkers die hypotheken verstrekken aan mensen die een negatieve BKR-toetsing hebben. Een BKR hypotheek kan voor veel mensen de oplossing zijn om zo toch een woning te kopen.

 

Wat een BKR hypotheek anders maakt dan een normale hypotheek, is dat er een opslag op de hypotheekrente is. Dus hoe hoger het risico is, hoe hoger de rente is. Zo kunt u tot een bepaald percentage van de executiewaarde lenen en dat kan er tot leiden dat u tot vier procent extra rente moet betalen. En dit geldt ook voor mensen met een lichte negatieve BKR notering.

 

Veel mensen zien een BKR hypotheek als een laatste redmiddel. Het is vaak niet eerlijk dat mensen met een kleine betalingsachterstand een normale hypotheek af kunnen sluiten. Daardoor zijn de meeste mensen afhankelijk van een dure BKR hypotheek.Wat u ook beslist, praat er eerst goed samen over met uw financieel adviseur.