Senioren hebben meer moeite bij het regelen van een hypotheek. Dit terwijl zij toch al een fors inkomsten verleden hebben. Daarnaast beschikken veel senioren vaak over een opgebouwd vermogen. Toch is het voor veel geldverstrekkers lastig om in te schatten wat het risico is bij kredietverstrekking of hypotheekverstrekking.

 

De seniorenhypotheek biedt hier uitkomst. Het is een hypotheekvorm die naar de situatie van bijvoorbeeld gepensioneerden op een andere manier kijkt dan het regulier hypotheekadviestraject. Gepensioneerden hebben per slot van rekening te maken met een alternatieve en andere situatie dan de gemiddelde loondienst medewerker.

 

Senioren dienen rekening te houden met een aantal dingen bij het aanvragen van een hypotheek. Zo moeten zij ervoor zorgen dat alle verschillende (al dan niet versnipperd) pensioen uitkeringen kunnen worden aangetoond. Van persoonlijke lijfrente tot aan pensioenen en AOW. Het weegt allemaal mee bij het aanvragen van een seniorenhypotheek.

 

Vanuit de overheid zijn financiƫle instellingen verplicht een dossier aan te leggen om altijd aan te kunnen tonen waarom iemand een bepaalde hypotheek of krediet verdient. Vanuit deze gedachte zult u alle inkomsten aan moeten tonen aan de hand van bankbijschrijvingen en bevestigingen van de uitkerende instanties.