De hypothekenbranche heeft lang een aantrekkingskracht gehad op snelle types die gemakkelijk veel geld aan een hypotheek dachten te verdienen. Daarom is het belangrijk dat u deskundig hypotheekadvies krijgt. U zit natuurlijk niet te wachten op advies van iemand die snel geld over uw rug wilt verdienen.

 

 

Hypotheekofferte

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan via een bank, financieel adviseur, tussenpersoon of verzekeraar. In de hypotheekofferte staan de voorwaarden waaronder de hypothecaire geldlening kan worden aangegaan. De offerte is niet bindend. In de offerte staat voor de geldverstrekker een voorbehoud. Dit wil zeggen dat wanneer aan de voorwaarden voor het uitlenen van het geld niet kan worden voldaan de geldverstrekker de offerte altijd kan intrekken. Bij deskundig hypotheekadvies wordt u als klant vooraf gewaarschuwd voor de gevaren hiermee.

 

 

Deskundig hypotheekadviseur

Een deskundig hypotheekadviseur is minimaal in het bezit van de benodigde diploma’s en heeft een inschrijving in het register van de Autoriteit Financiële Markten. Naast deze inschrijvingen is deskundig hypotheekadviseur in het bezit van een inschrijving bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) en een aansprakelijkheidsverzekering. Al deze randvoorwaarden zijn nog geen garantie dat de hypotheekadviseur deskundig is, het is wel de basis.

 

 

Koopsompolis

Een koopsompolis kan een zeer aantrekkelijke verzekering zijn. Wanneer het verzekerd voorval – bijvoorbeeld ziekte, werkloosheid of overlijden – plaatsvindt kan aanspraak gedaan worden op de verzekering. Een koopsompolis is zinvol wanneer het risico wat de klant loopt door de klant niet te dragen is. Een eenverdiener met 3 kinderen en een partner kan hoogstwaarschijnlijk de financiële tegenslagen op het gebied van ziekte, werkloosheid en overlijden niet opvangen. Een verhoging van de maandlast door een verzekering tegen maandbetaling af te sluiten is vaak een te erge last op het maandelijks budget. Alleen de koopsompolis blijft dan over. Sinds kort is de financieel, en hypotheekadviseur verplicht duidelijkheid te scheppen met betrekking tot de verdiensten die hij heeft aan financiële producten. Deskundigheid mag betaald worden, men kan echter wel onderhandelen over de prijs van het financieel advies en de koopsompolis.