Waarom worden 60-plussers in het gezelschap ondernemers, uitzendkrachten en freelancers geplaatst? Het heeft vooral te maken met de onduidelijke financiële positie die een gepensioneerde tegemoet gaat. Met de schommelende berichtgeving over de AOW, pensioenuitkeringen die schommelen en lijfrentepolissen die minder uitkeren dan verwacht, is het voor geldverstrekkers lastige materie geworden om erachter te komen wat de exacte oudedagsvoorziening van de 65 plusser is. Dit wordt vanaf het 55e levensjaar duidelijk en vanaf het 60e levensjaar onomkeerbaar. Vanuit deze gedachte is de Seniorenhypotheek ontstaan. Want zeg nu zelf, ook 60-plussers moeten de kans krijgen hun hypotheek op correcte wijze af te sluiten of te wijzigen.

 

De seniorenhypotheek richt zich in haar advisering op 60 plussers die verschillende en soms versnipperde pensioenopbouw hebben, soms gedeeltelijk in het buitenland hebben doorgebracht (waardoor ze een aantal opbouwjaren AOW missen) of die een specialist zoeken voor het behandelen van hun persoonlijke financiële perikelen.

 

Allereerst begint de aanvraag van een seniorenhypotheek bij een uitvoerige analyse van de situatie. Wat is er aan pensioen opgebouwd en waar is dat opgebouwd. En hoewel u nu kunt denken, 'maar pensioen gaat toch pas in op 65 jarige leeftijd', denken banken en financieringsmaatschappijen daar iets anders over. Zij rekenen met een inkomenstoets die gebaseerd is op uw inkomen tijdens uw pensioenperiode.

 

De standaard hypotheekadviseur is vooral een generalist. Hij weet van veel verschillende onderwerpen een aantal dingen. Wanneer het echter moeilijk wordt, ontbreekt hem vaak de detaillistische kennis om uw aanvraag vloeiend en gemakkelijk tot het juiste einde te brengen. De specialist is hier de enige die u kan helpen. Ga dus naar deze specialist, ze zijn te vinden via zoekmachines als Google.