Wanneer u tijdelijk twee woningen bezit, dan kunt u aanspraak maken op de overbruggingshypotheek om uw twee bestaande hypotheken te dekken. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Niet iedere hypotheekverstrekker kan de overbruggingshypotheek aanbieden en er zijn ook nog eens voorwaarden waaraan u moet voldoen. Houd er rekening mee dat de overbruggingshypotheek zelf ook weer voor extra kosten zorgt.

 

De overbruggingshypotheek wordt afgelost wanneer uw oude woning is verkocht. Vaak zit er een maximum aan de tijd dat u de overbruggingshypotheek kunt hebben - dit maximum is meestal drie jaar.

 

 

Hoe vraag ik de overbruggingshypotheek aan?

De eerste stap bij het aanvragen van de overbruggingshypotheek is het contact opnemen met uw hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur moet bij het SEH staan ingeschreven. Niet iedere hypotheekverstrekker kan de overbruggingshypotheek aanbieden. Ook moet uw situatie aan bepaalde voorwaarden voldoen. U heeft dan namelijk drie hypotheken: de hypotheek van de oude woning, de hypotheek van de nieuwe woning en de overbruggingshypotheek zelf. Dit kan extra financiële risico's met zich meebrengen.