Het acceptatieproces van een ondernemers hypotheek verschilt sterk van de reguliere hypotheekvormen. Een specialist op het gebied van de ondernemers hypotheek is hierdoor in veel gevallen noodzakelijk. Veel tussenpersonen en financieel advieskantoren hebben de kennis, achtergrond, kunde en het inzicht niet om deze zeer specialistische ondernemers hypotheek te regelen.

 

 

Hypotheek voor ondernemers

De hypotheek voor ondernemers wordt door verschillende banken, verzekeraars en andere specialisten aangeboden. De hypotheek voor ondernemers heeft als kenmerk dat voordat een offerte uitgebracht wordt een eerste screening plaatsvindt op basis van de potentiƫle haalbaarheid van de hypotheek voor ondernemers. Wanneer de offerte wordt uitgebracht voor een hypotheek voor ondernemers nadat de jaarstukken zijn beoordeeld is dit een extra zekerheid, het is alleen nooit een garantie dat de ondernemers hypotheek daadwerkelijk wordt goedgekeurd. Tot het moment dat de hypotheek voor ondernemers daadwerkelijk finaal akkoord gegeven is door de geldverstrekker en de hypotheekstukken naar de notaris zijn doorgestuurd heeft men minder zekerheid dan in het reguliere hypotheektraject. Als ondernemer dient men zich door deze lastige procedure te realiseren dat het financieringsvoorbehoud zeer streng bewaakt moet worden.

 

 

Aflossingsvrije hypotheek

Ondernemers willen in veel gevallen een zo laag als mogelijke maandlast. Dit kan men bereiken door het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek. Het risico dat de ondernemer hierbij loopt is dat in tijden van een tegenvallende markt of een gebrekkig opgebouwd pensioen de woning verkocht moet worden omdat de aflossingsvrije hypotheek altijd zal blijven bestaan. De aflossingsvrije hypotheek is dus voor veel ondernemers niet direct de beste oplossing. De ondernemers hypotheek is maatwerk en dient als zodanig te worden bekeken. Hierbij zijn toekomstige inkomensbestanddelen van grote invloed.