De Nationale Hypotheek Garantie is een zeer aantrekkelijke dekking die een geldverstrekker van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen krijgt aangeboden om het risico tussen de hoogte van de lening en de executiewaarde van de woning af te dekken. In ruil voor deze garantie of verzekering biedt de geldverstrekker een aantrekkelijke rentekorting. De Nationale Hypotheek Garantie zorgt immers voor een lager risico bij de geldverstrekker.

 

De Nationale Hypotheek Garantie kan worden afgesloten via vrijwel iedere geldverstrekker. Het is namelijk een externe partij die de garantie levert. Wel dient men voor de afname van deze hypotheekgarantie aan een aantal strenge en strikte regels te voldoen. Over de inhoud van deze regels zal in andere artikelen op deze website uitvoerig worden gesproken.

 

Het belang dat veel mensen hebben bij de Nationale Hypotheek Garantie blijkt wel uit het enorme aantal zoekopdrachten dat mensen plaatsen op deze website. Duizenden mensen per maand willen meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie, de rol van de banken, en helaas toch ook wat er nu exact gaat gebeuren als er een veiling aanstaande is. Dit soort onderwerpen zullen veelvuldig aan bod komen op deze website. Hou de artikelen op de homepage dus goed in de gaten.

 

De redactie van deze website heeft ruime ervaring in de bancaire en financiële dienstverlening. Hoewel de materie interessant blijft is het opgevallen dat de kennis van de Nederlandse consument ver achter blijft. Daarom dient deze site een maatschappelijk doel. Een doel dat er voor zorgt dat meer consumenten weten waar zij aan toe zijn. U kunt dan ook geen financieel advies inwinnen via deze website. Voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie of het inwinnen van advies over andere financiële zaken kunt u een tussenpersoon benaderen.