Om uw maximale hypotheek te berekenen, zal er in de eerste plaats rekening gehouden worden met uw maandelijkse inkomen. Want hoe hoger uw maandelijkse inkomen is, hoe meer u kunt lenen. Daarnaast spelen er ook nog factoren mee zoals de waarde van uw woning, de looptijd van uw hypotheek en de rente.

 

 

De maximale hypotheek aanvragen

Indien u een huis wilt kopen en u bent niet rijk genoeg om contant te betalen, dan zult u een hypotheek af moeten sluiten. Het afsluiten van een hypotheek kan een zware maandelijkse last met zich meebrengen.

 

Maandelijks aflossen van een hypotheek kan het budget van uw gezin sterk onder druk zetten. Het kan daarom voor u interessant zijn om te weten wat de maximale hypotheek kan zijn en hoe deze uiteraard berekend wordt. Want hoe groter de kans is dat u uw hypotheek kunt terugbetalen, hoe hoger de maximale hypotheek zal zijn.

 

De belangrijkste factor is de hoogte van uw inkomen. Zo zal de hoeveelheid inkomsten die u elke maand ontvangt belangrijk zijn voor het berekenen van de maximale hypotheek. In de meeste gevallen zullen de hypotheekverstrekkers een bewijs aanvragen van inkomen zoals een loonstrookje. Vaak zult u ook nog een intentieverklaring van uw werkgever moeten laten zien. Zo ziet de hypotheekverstrekker dat uw werkgever de intentie heeft om langer met u door te gaan.