Niet altijd is de laagste rente voor een hypotheek de beste keuze. Ook in geval er geen bijproducten gesloten hoeven worden zoals een levensverzekering, overlijdensrisicoverzekering of maandlastenbeschermer kunnen bepaalde voordelen door de geldverstrekker uitgeruild zijn om te komen tot de aantrekkelijke laagste rente hypotheek. De voorwaarden waaronder hypotheken worden aangeboden zijn niet altijd even gunstig. Zeker wanneer de concurrentie plaatsvindt op basis van de hypotheek met de laagste rente. Voorbeelden van rentekorting door uitruil hebben betrekking op het betalen van een boete bij oversluiten of verkoop van de woning. Dit wil zeggen dat de rentekorting alleen aantrekkelijk is wanneer u de resterende rentevast periode bij een en dezelfde geldverstrekker blijft. Een andere rentekorting kan ontstaan door te kiezen voor de offerterente korting. In een markt waar de hypotheekrente sterk schommelt kan de offerterente korting een dure keuze zijn. Laat u bij de keuze van de juiste en laagste rente voor een hypotheek deskundig adviseren.

 

 

Lage hypotheekrente

Lage hypotheekrente wordt regelmatig aangeboden door de prijsstunters die op de hypothekenmarkt actief zijn. Over het algemeen liggen de rentetarieven van de verschillende geldverstrekkers relatief dicht bij elkaar in de buurt. Zowel op internet als bij de bank en tussenpersonen zijn de rentetarieven van de verschillende aanbieders van hypotheken te vinden. De lage hypotheekrente wordt regelmatig gecombineerd met tijdelijke acties zodat de aanbieders van lage hypotheekrente regelmatig wisselen in de ranglijsten van goedkoopste aanbieders van hypotheekrente.

 

 

Geldverstrekkers

Veel van de geldverstrekkers op de Nederlandse hypothekenmarkt bieden naast standaard hypotheekproducten ook uitgeklede hypotheekproducten met een lage rente. Deze producten krijgen namen als budget of basis. In de meeste gevallen zijn deze rentevarianten voor beide partijen aantrekkelijk tot het moment dat de situatie zich voordoet waarbij een van de reguliere standaardvoorwaarden bij de budget of basisvariant een bepaalde boete of extra kosten met zich meebreng. Laat u terdege informeren over de voorwaarden bij de basis en budget variant bij een laagste rente hypotheek.

 

 

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies kunt u inwinnen bij een van de vele specialistische hypotheekadvies kantoren of bij een bank of geldverstrekker. Tegenwoordig is hypotheekadvies niet altijd meer gratis. Het kan zijn dat de hypotheekadviseur een uurtarief hanteert voor zijn financieel advies. Houdt er rekening mee dat u alleen vervolg afspraken maakt wanneer u weet wat de financiƫle consequenties hiervan zijn.