De beste hypotheek is altijd hetzelfde. Deze hypotheek is uniek en gebaseerd op de persoonlijke omstandigheden van de consument. De beste hypotheek is dus een hypotheek die op basis van rente, aflossing, maar vooral voorwaarden exact past bij de wensen, eisen en omstandigheden van de consument.

 

Het volledig uitzoeken van de beste voorwaarden van hypotheek, verzekeringen en voorwaarden is een tijdrovende bezigheid. Daarom is het inschakelen van een adviseur aan te raden. Het internet biedt dan weliswaar veel informatie. De informatie staat vaak op zich zonder dat duidelijk is en/of wordt wat de voorwaarden zijn en of bepaalde producten wel compatible met elkaar zijn.

 

Voor het synchroniseren van de hypotheekrente, de verzekeringen en de aflossing zal alles afzonderlijk moeten worden bekeken. De mogelijkheid bestaat vanzelfsprekend dat alles optimaal voor u wordt ingezet. In zo'n geval is sprake van een maatwerkhypotheek. Maatwerkhypotheken zijn interessant. Met name omdat ze exact de wensen en situatie van de afnemer vertolken.

 

Er kan dus gesteld worden dat de beste hypotheek een maatwerkhypotheek is. De maatwerkhypotheek is over het algemeen niet te verkrijgen bij direct writers of de hypotheekbanken direct. Dit heeft te maken met het beperkte productassortiment. Zo kan het zijn dat u voor zowel de hypotheekrente, als de verzekeringen en de aflossing bij drie verschillende partijen klant wordt. Deze beschreven situatie is volstrekt onmogelijk bij hypotheekbanken en direct writers. U bent hiervoor toegewezen tot een tussenpersoon. De tussenpersoon heeft over het algemeen toegang tot meerdere en verschillende geldverstrekkers en verzekeraars. Maar let op; niet iedere tussenpersoon richt zich ten volle op deze markt en dus zult u goed moeten onderzoeken welke tussenpersoon het beste bij uw wensen past. Kies in ieder geval een tussenpersoon die staat ingeschreven in de registers van de Kamer van Koophandel (KvK), de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) en de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH).