Een hypotheek calculator is meestal erkend hypotheekadviseur of hypothecair planner. Dit zorgt er voor dat hij goed op de hoogte is van de laatste veranderingen op de hypotheken, fiscale en financiƫle markten. De hypotheek calculator wordt geregeld verward met een berekeningstool waar men zelf de maximale hypotheek of de maximale hypotheeklast kan berekenen. Het overgrote deel van de hypotheek berekeningstools die op internet zijn te vinden zijn niet altijd up to date en in veel gevallen is maatwerk onmogelijk en kan uitsluitend rekening gehouden worden met standaard aanvragen. De hypotheek calculator als persoon kan veel voordeel opleveren omdat direct maatwerkoplossingen kunnen worden voorgedragen en de indicatie van het maximaal te lenen bedrag en de bijbehorende maandlast gericht is op feitelijke informatie.

 

 

Hypotheekrente

Een belangrijk onderdeel van de hypotheekcalculator is de hypotheekrente. De hypotheekrente bepaald namelijk voor een deel de maandlast maar ook het maximale te lenen hypotheekbedrag. Wettelijk is geregeld dat de consument slechts een bepaald deel van zijn bruto inkomen aan woonlasten mag uitgeven. Dit zorgt ervoor dat de maximale hypotheek bij een lage hypotheekrente hoger uit kan vallen dan bij een lage hypotheekrente. De hypotheekcalculator vergelijkt voorwaarden en aanbieders van de verschillende hypotheekrente en kan u wijzen op de nodige addertjes onder het gras. Dit maakt de hypotheek calculator en de hypotheekadviseur een onmisbare persoon in een hypotheekadvies traject.

 

 

Hypotheekadvies

Raadpleeg altijd een erkend hypotheekadviseur of hypothecair planner wanneer u hypotheekadvies nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat het hypotheekadvies meestal voldoet aan de wettelijke vereisten. Hypotheekadvies is maatwerk en door online hypotheek berekeningstools te gebruiken doet u uzelf ernstig tekort. Hypotheekadvies bestaat uit meer dan alleen berekenen hoeveel u kunt lenen en hoeveel u gaat betalen. Geld lenen kost geld en de hypotheekadviseur kan u helpen bij het bepalen van de meest aantrekkelijke hypotheekvorm.