Onoverzichtelijk aanbod

Met een hypotheek ga je een langdurige financiële verplichting aan waarvoor je tijdens de looptijd vaak vele tienduizenden euro's betaald. Een verkeerde beslissing kan je veel geld en ergernis kosten. Een goede voorbereiding is heel belangrijk, zeker nu het hypotheekaanbod behoorlijk complex is geworden. Er zijn veel hypotheeksoorten op de markt, die soms flink van elkaar verschillen. Het is zaak de hypotheekvorm te kiezen die het best past bij jouw persoonlijke situatie.

 

 

Inzicht in de werkelijke prijs

Een belangrijke factor in de onoverzichtelijkheid is dat geldgevers en verzekeraars hun werkelijke tarieven versluieren of kunstmatig laag houden door allerlei extra mogelijkheden uit de hypotheek te halen. Een hypotheekadviseur geeft je inzicht in hoe dit werkt en waar je op moet letten. Zo komt u samen met uw adviseur tot een eerlijk en goed vergelijk.

 

 

Eigen geld

Ook als je eigen geld hebt is het om fiscale redenen vaak verstandig om een (zo hoog mogelijke) hypotheek af te sluiten. De erkend hypotheekadviseur adviseert je hierin, zodat je optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden.

 

 

Keuze

De hypotheekverstrekkers bij wie je een hypotheek kunt afsluiten, bieden veel verschillende hypotheeksoorten en constructies. Daaruit moet je een keus maken. Welke dat is, is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Onze deskundige hypotheekadviseurs helpen je daarbij. Jouw persoonlijke hypotheekadviseur zet samen met jou een aantal zaken en uitgangspunten op een rij:

 

  • Wat wil je maximaal aan vaste woonlasten per maand uitgeven?
  • Hoeveel financiële ruimte wil je overhouden?
  • Ben je bereid risico te nemen? Zo ja, hoeveel?
  • Welke veranderingen in jouw persoonlijke situatie zijn nu al te voorzien?