Zelfstandig ondernemers mogen dan de motor van de samenleving zijn, zo worden zij niet altijd behandelt door banken, verzekeraars, overheid en anderen. Het lijkt soms wel alsof deze lieden de zelfstandig ondernemer liever kwijt dan rijk zijn. En dat is zonde. Want de ondernemer die zich inzet en een bloeiende onderneming uitbouwt zorgt voor extra kapitaal in de samenleving en biedt daarbij (aantrekkelijke en interessante) werkgelegenheid, iets wat de overheid niet altijd lukt.

 

Wanneer de ondernemer iets nodig heeft, bijvoorbeeld van de bank of hypotheekverstrekker, wordt veelal moeilijk gedaan. De geldverstrekking aan een ondernemer past namelijk niet meer in het risicoprofiel dat de meeste geldverstrekkers hebben. Het lijkt wel alsof het geld op is en dat de geldverstrekker als een ware kluisbewaker op het geld zit.

 

Toch zijn er gelukkig, voor ondernemers met een risicomijdend bedrijfsprofiel, voldoende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor hypotheken en kredieten. Zowel zakelijk als persoonlijk. De deuren worden hermetisch gesloten voor ondernemers die er spreekwoordelijk een potje van maken. En dat is eigenlijk maar goed ook. Een 'default' bij een hypotheek of krediet, wat wil zeggen dat de lening of hypotheek niet kan worden afgelost, zorgt voor een verhoging van de algehele risicopremie die anderen moeten betalen.

 

Wanneer u ondernemer bent en op zoek bent naar een hypotheek, dan doet u er verstandig aan een specialist in de arm te nemen. Een specialist die de wegen kent op het gebied van hypotheken voor ondernemers. Deze specialist is in staat uw jaarstukken te beoordelen en met u samen te kijken naar de factoren die belangrijk zijn bij kredietverstrekking. Niet alleen om te zorgen dat de hypotheek daadwerkelijk doorgang kan vinden, maar vooral om er voor te zorgen dat uw onderneming risicomijdend wordt ingericht.

 

De hypotheekadviseur die zich focus legt op ondernemershypotheken wordt hiermee een bedrijfsspecialist. Een specialist die de onderneming en de bijbehorende ondernemer als centraal punt in zijn advisering meeneemt. Het doel is niet meer te komen tot hypotheekverstrekking; het doel wordt uw onderneming zo in te richten dat u als ondernemer een maximaal rendement, tegen de minimale kosten gaat behalen.

 

Wanneer het bovenstaande op de juiste manier wordt uitgevoerd is financiering, kredietverstrekking of zelfs hypotheekverstrekking een logisch gevolg. Het is een methode die tot nog toe in Nederland weinig werd toegepast. Met name door het beperkte opleidingsnoveau van veel hypotheekadviseurs op het gebied van ondernemen, fiscaliteiten, juridische aangelegenheden en bedrijfsstructuren. Met een hypotheekadviseur haalt u tegenwoordig een allround adviseur in dienst die uw onderneming een centrale plaats geeft.