Het uitrekenen van een hypotheek kun u zelf doen maar kunt u ook overlaten aan een deskundig en erkend hypotheekadviseur. Deze gespecialiseerde financieel adviseur is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, kent de fiscale spelregels en heeft software in zijn bezit die het erg makkelijk maakt voor u uit te rekenen wat u exact gaat betalen voor de hypotheek. Zowel de kosten als de maandlasten en de bijbehorende premie komen aan bod.

 

Het uitrekenen van de hypotheek vindt plaats met de adviessoftware die is aangesloten op vrijwel alle geldverstrekkers en hun voorwaarden. Dit maakt het uitrekenen van de hypotheek een fluitje van een cent. Moeilijker wordt het wanneer de hypotheekvorm moet worden gekozen. Dit is namelijk niet altijd gemakkelijk. Bij een hypotheekaanvraag komen namelijk veel persoonlijke zaken kijken. Het is daarom uitermate belangrijk een duidelijke inschatting te maken van de wensen die u heeft en de bijbehorende mogelijkheden die bij de geldverstrekkers bestaan.

 

Zo zijn niet alle hypotheekvoorwaarden van toepassing op iedere Nederlandse consument. Het kan zomaar zijn dat u niet in aanmerking komt voor een bepaalde hypotheekvorm of geldverstrekker. Dit kan te maken hebben met uiteenlopende zaken. Zo bestaan er zelfs geldverstrekkers die niet meer financieren in bepaalde postcodegebieden. Raar maar waar. Andere geldverstrekkers leggen de focus van de kredietverlening uitsluitend op bepaalde subgroepen in de maatschappij. En weer andere geldverstrekkers financieren uitsluitend zeer traditionele hypotheken. Het is daarom van uitermate groot belang dat u alvorens u blind te staren op een bepaalde hypotheekconstructie, goed laat informeren door een erkend hypotheek adviseur.

 

De artikelen die verschijnen op deze website zijn bedoelt u inzicht te geven in hypotheekzaken en wijzigingen op hypotheekgebied. Wanneer u vragen heeft kunt u zich richten tot een erkend hypotheekadviseur. De artikelen op deze website zijn geen financiële adviezen en dienen als zodanig te worden geïnterpreteerd.