Dit zijn eigenlijk hypotheek regels waaraan de consument aan moet voldoen om een hypotheek af te kunnen sluiten. Maar wat zijn de hypotheek regels en eisen waaraan u aan moet voldoen wanneer u een hypotheek gaat afsluiten.

 

 

De hypotheek regels waar u aan moet voldoen

Voordat de hypotheekverstrekker u een hypotheek gaat verstrekken, zal de hypotheekverstrekker een aantal documenten nodig hebben. Wanneer u aan de eisen van de hypotheekverstrekker voldoet, zal er een finaal akkoord bereikt worden. Hieronder staan de documenten die u nodig heeft om een hypotheek af te kunnen sluiten:

 

  • Legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs)
  • Werkgeversverklaring of intentieverklaring
  • Gezondheidsverklaring
  • Taxatierapport
  • Bouwkundige onderzoek

 

Een hypotheekverstrekker zal vaak een intentieverklaring of een werkgeversverklaring vragen. Deze verklaringen geven de hypotheekverstrekker eigenlijk een extra zekerheid dat u uw hypotheek terug zult betalen. Indien u een contract voor bepaalde tijd heeft afgesloten met uw werkgever, dan is het nodig dat de werkgever een intentieverklaring gaat opstellen. Met een intentieverklaring vermeldt de werkgever eigenlijk dat de werkgever de intentie heeft om u een contract te geven voor onbepaalde tijd.

 

Zou u meer over de hypotheek regels willen weten? Dan is het verstandig om een persoonlijk gesprek aan te gaan met een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan u namelijk precies vertellen welke mogelijkheden er voor u beschikbaar zijn.