Indien u een hypotheek nodig heeft, zult u ook te maken krijgen met de Nationale Hypotheek Garantie oftewel NHG. Maar welke hypotheek regels heeft het NHG nu eigenlijk?

 

 

De hypotheek regels van het NHG

Nationale Hypotheek Garantie, in dit artikel verder NHG genoemd, is een soort verzekering die u kunt afsluiten als u een hypotheek regelt bij de bank. Het betekent dat als u ooit uw hypotheek niet meer kunt betalen u niet met een schuld blijft zitten als u uw huis moet verkopen.

 

Dit is niet altijd zo. U moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo moet u alle medewerking verlenen bij een eventuele verkoop van uw huis, ook al wilt u dat eigenlijk niet. Ook mag u natuurlijk geen fraude plegen. Vraag bij uw bank tijdens het hypotheekgesprek altijd even naar deze regels.

 

Het NHG kost natuurlijk wel geld en met dat geld zullen ze de hypotheekverstrekkers en klanten uitbetalen op het moment dat het misgaat. Zo zult u bij het afsluiten van de hypotheek één keer een bedrag van 0,7% van de hypotheek. Dit bedrag kunt u vaak ook van uw inkomen aftrekken aan het einde van het jaar. Daar hoeft u dan geen belasting meer over te betalen.