Een hypotheek lening is een geldkrediet wat wordt gebruikt voor de aanschaf van een eigen woning. Doordat de woning in pand wordt gegeven bij de geldverstrekker is sprake van een bijzondere situatie. De geldverstrekker kan door deze inpandgeving de woning zonder tussenkomst van een rechter verkopen wanneer de bewoner niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen.

 

 

Hypotheekvormen

Omdat de situatie van de Nederlandse consument steeds vaker onderling verschillend is, zijn er vele verschillende hypotheekvormen. Hypotheekvormen die meer passen bij de persoonlijke situatie van het individu. Door de grote diversiteit aan hypotheekvormen is het verstandig goed rond te kijken welke hypotheekvormen het beste bij u passen.

 

Samen met een tussenpersoon is het mogelijk alle verschillende hypotheekvormen te vergelijken. De tussenpersoon kan u ook helpen bij het matchen van de verschillende andere onderdelen van uw hypotheek. Omdat de tussenpersoon over het algemeen onafhankelijk is, kan deze bij meerdere en verschillende geldverstrekkers en verzekeraars producten voor u afsluiten. Sinds 1 januari 2013 maakt het daarbij niet meer uit bij welke geldverstrekker of verzekeraar het product wordt afgesloten, de consument betaald de adviseur namelijk.

 

 

Hypotheek regels

Omdat bij hypotheekverstrekking sprake is van aanzienlijke bedragen die worden uitgeleend, zijn er verschillende regels opgesteld. Hypotheek regels die ervoor zorgen dat zowel de geldverstrekker als de consument geen onverantwoorde risico's aangaan.