Voor het online berekenen van de hypotheek dient u uw inkomensgegevens bij de hand te hebben. Daarnaast moet u ook weten welke vaste lasten u nu al maandelijks betaalt, zodat u weet of u genoeg bestedingsruimte heeft om de hypotheek te betalen. Verschillende geldverstrekkers bieden een adviestool aan waarmee u een grove schatting kunt maken van wat u kunt lenen.

 

Vaak kunt u met die tool ook zien hoeveel u maandelijks zult moeten betalen. Meestal wordt direct de mogelijkheid geboden om een afspraak te maken met de hypotheekadviseur. Het online berekenen van de hypotheek is handig, zo weet u in welke prijsklasse u op zoek kunt gaan naar een woning.

 

Op internet zijn er ook websites te vinden van onafhankelijke partijen. Hier kunt u de hypotheekaanbiedingen van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Zo kunt u op zoek naar een voordelige hypotheek.

 

Wilt u meteen een hypotheek online aanvragen dan zult u de nodige bewijsstukken bij de hand moeten hebben. Denk aan loonstroken, arbeidscontract, legitimatiebewijs en een werkgeversverklaring. Werkt de hypotheekaanvraag voor een groot deel online, dan kunt u deze documenten digitaal aanbieden.