Zoals u weet bestaan er veel verschillende hypotheekvormen. Deze hypotheekvormen hebben allen hun eigen voor- en nadelen. De krediethypotheek is binnen de hypoteekvormen een vreemde eend in de bijt. Hij kan namelijk - voorzover de geldverstrekker deze mogelijkheid aanbiedt - bij bijna iedere hypotheekvorm worden bijgesloten.

 

Een krediethypotheek is een combinatie van een doorlopend krediet in een hypotheek. Voor nieuwe opname hoeft u niet opnieuw naar de notaris. Het is afhankelijk van de voorwaarden die gelden bij de geldverstrekker voor de krediethypotheek of, tegen welke voorwaarden en in hoeverre u opnames kunt verrichten.

 

De krediethypotheek is vooral tijdens een verbouwing in en om de woning een aantrekkelijke vorm van financiering. Wanneer u een ruime begroting heeft gemaakt en niet exact weet hoeveel u gaat uitgaven aan deze verbouwing kunt u onder bepaalde voorwaarden extra opnames doen uit de kredietruimte.

 

Niet iedere geldverstrekker biedt een faciliteit als de krediethypotheek aan. Wanneer u deze financieringsvorm interessant vindt, zult u voordat u de hypotheek in orde laat maken duidelijk moeten informeren naar deze mogelijkheid.