Hoewel banken en andere geldverstrekkers op zich welwillend tegenover de financiering van ZZP'ers staan, legt de regering steeds meer onmogelijke regels op. Regels waar maar weinig ZZP'ers zich heden ten dage aan kunnen houden. En daar zit u dan. Een droomhuis gevonden maar geen geldverstrekker die u wil financieren. Hoe gaat u dit regelen?

 

De meest makkelijke manier is anticiperen en vooruitdenken. Vanaf het allereerste begin van uw onderneming rekening houden met het feit dat u wel eens kwalitatieve jaarcijfers nodig zult hebben. Maar ook het opbouwen van een ondernemingsdossier. Hoe draait u, wie zijn uw klanten? Heeft u een plan voor de toekomst? Bent u afhankelijk van een inkomstenstroom of verkoopt u meerdere producten, diensten of zelfs abonnementen? Het zijn in een financieringstraject belangrijke aspecten.

 

Bij woningfinanciering van de ZZP'er draait het gehele traject om vertrouwen en het vermijden van risico. Het gaat er in het financieringstraject dan ook om dat u het vertrouwen uitstraalt dat de geldverstrekker een goede zaak heeft door haar geld aan u uit te lenen. Daarnaast is het belangrijk dat u als ondernemer bij uzelf en de onderneming zoveel mogelijk risico wegneemt waardoor de geldverstrekker maar al te graag met u in zee gaat.

 

Het risico voor de geldverstrekker verlagen kan op verschillende manieren. Deze manieren hebben betrekking op onder andere de verlaging van de hoofdsom door het inbrengen van eigen middelen. Maar ook zijn er mogelijkheden op het gebied van mede onderzetting waarbij u een kapitaalkrachtige of vermogend derde garant voor u laat staan.