Wat voor u de beste hypotheek is, hoeft dat voor een ander weer niet te zijn. Zo zal de ene consument een voorkeur hebben voor lage maandlasten, terwijl een andere consument maandelijks wil aflossen. Ook fiscale voordelen spelen een rol bij het bepalen van de beste hypotheek.

 

Bijvoorbeeld: de lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij de maandlasten dalen. Voor mensen die verwachten over enkele jaren minder te werken of minder inkomsten te hebben is dit de beste hypotheek. Verwacht iemand juist meer te kunnen besteden, dan is de annuïteitenhypotheek voor deze persoon weer de beste hypotheek. Bij de annuïteitenhypotheek zijn de netto maandlasten in het begin erg laag. Omdat het fiscale voordeel gaandeweg minder wordt stijgen de netto maandlasten.

 

De aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij de maandlasten laag zijn. Het aflossen wordt uitgesteld. Een nadeel van deze hypotheekvorm is dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van de hypotheekrenteaftrek. Voor wie lage maandlasten wil kan een aflossingsvrije hypotheek toch aantrekkelijk zijn.

 

Wat voor u de beste hypotheek is, daar komt u het beste achter wanneer u een gesprek heeft met een hypotheekadviseur. Deze stelt een profiel samen van uw financiële toestand en wensen. Aan de hand hiervan wordt een hypotheek gezocht die het beste bij uw situatie past.