U legt bij de beleggingshypotheek iedere maand geld in. De aflossing van de hypotheek wordt uitgesteld tot het einde van de looptijd. De rendementen van uw inleg staan bij deze hypotheekvorm niet vast. U betaalt naast de inleg voor de beleggingen ook iedere maand hypotheekrente.

 

Als u een beleggingshypotheek aanvraagt zal de hypotheekadviseur een zogenaamd beleggingsprofiel van u opstellen. Daarin staat aangegeven hoeveel risico u met de beleggingen wilt lopen. De maandelijkse kosten van de beleggingshypotheek zijn laag omdat u niet altijd verplicht bent een verzekering daarbij af te sluiten.

 

U kunt de bank vragen om u te helpen met het beleggen. De bank heeft meestal meerdere huisfondsen waar u uit kunt kiezen. Deze huisfondsen worden door de bank ook nauwlettend in de gaten gehouden. Toch is het niet gegarandeerd dat u aan het einde van de looptijd voldoende rendement uit de beleggingen heeft gehad om de schuld af te betalen. Daarom is er aan de beleggingshypotheek enig risico verbonden.