Wanneer uw huidige hypotheek niet meer voldoet aan uw eisen en wensen zou u kunnen overwegen om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm. Houd er rekening mee dat het oversluiten van de hypotheek op lange termijn echter duurder kan uitpakken dan voorzien. Dit heeft deels te maken met de hoge boeterente die u moet betalen wanneer u de hypotheek oversluit.

 

Uw huidige hypotheek was misschien een aantal jaren geleden nog aantrekkelijk, maar nu bent u er niet tevreden meer mee. Wanneer de rentetarieven voordelig zijn zou u kunnen overwegen om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm. Het oversluiten van de hypotheek brengt vaak wel extra kosten met zich mee. Zo heeft u te maken met notariskosten en taxatiekosten. Vaak moet u ook oversluitprovisie betalen.

 

Daarnaast moet u bij het oversluiten van de hypotheek rekening houden met boeterente. U pleegt immers contractbreuk wanneer u de hypotheek stopzet en overgaat naar een andere geldverstrekker. Vaak staat hier een geldbedrag tegenover dat u moet betalen aan de oude partij. U brengt deze kosten in kaart door bij de oude geldverstrekker de "pro forma boeterente berekening" op te vragen.