De redactie van deze website doet er alles aan de juiste informatie te ordenen en deze aan u beschikbaar te maken. De geboden informatie kan echter niet als financieel advies worden gezien en voor het afsluiten van financiële producten dient u een erkend financieel adviseur in te schakelen welke een vergunning heeft verkregen die is uitgegeven door de Autoriteit Financiële Markten.

 

Het BKR is een afkorting van het Bureau Krediet Registratie, een stichting gevestigd in Tiel. Deze stichting houdt het Centraal Kredietinformatie Register bij waarin alle informatie wordt verzameld die banken, verzekeraars, geldverstrekkers en telecomaanbieders beschikbaar stellen. Het doel van het BKR register is door informatievoorziening overcreditering van de Nederlandse consument te voorkomen. Het BKR is er immers om de Nederlandse consument te beschermen.

 

Het BKR is voor veel Nederlanders een obstakel bij het verkrijgen van een nieuw krediet, een hypotheek of tegenwoordig zelfs een telefoonabonnement. In het verleden gemaakte 'vergissingen' zijn tot jaren na dato nog steeds zichtbaar in dit register. Het zorgt ervoor dat velen tegenwoordig moeite hebben en houden met het aanvragen en gehonoreerd zien van financiële diensten.

 

Toch bestaan er nog steeds geldverstrekkers, want daar gaat het op deze website over, die coulant kunnen zijn in de hypotheek- en kredietverstrekking voor mensen met een BKR registratie. In de verschillende artikelen op deze website kunt u hier meer over lezen.