Het moet namelijk allemaal zo snel mogelijk gebeuren, omdat we er niet te veel tijd aan willen besteden. In de meeste gevallen vragen veel mensen een hypothecaire lening als een impuls aan, maar dit is natuurlijk alles behalve verstandig. Er komt natuurlijk veel meer bijkijken wanneer u een hypothecaire lening afsluiten.

 

 

BKR en de hypothecaire lening

Voordat u een hypothecaire lening gaat afsluiten, zal er een BKR-toetsing afgenomen worden. Het BKR registreert u wanneer u een lening afneemt bij een geldverstrekker, dus ook wanneer u een hypothecaire lening gaat afsluiten. Indien u een negatieve BKR-toetsing heeft, is het in de meeste gevallen zo dat u geen hypothecaire lening kunt afsluiten

 

Een negatieve BKR-toetsing kunt u eigenlijk alleen krijgen wanneer u bijvoorbeeld geld leent en dit niet meer terugbetaalt. Het BKR is eigenlijk opgericht om mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Het BKR probeert ervoor te zorgen dat mensen zichzelf niet in de schulden gaan steken, waardoor ze bijvoorbeeld straks hun huis kwijtraken.


Sluit dus daarom nooit een hypothecaire lening af als een impuls. Er komt veel meer bijkijken dan dat u denkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van notariskosten, BKR-toetsing en kosten koper. Overleg daarom altijd goed met uw financieel adviseur en bekijk welke hypothecaire lening bij u en uw situatie past.