De tijd dat hypotheken in eenheidsproducten aan alle klanten konden worden aangeboden is al lang voorbij. De samenleving is verandert en dat vraagt om nieuwe manieren van kijken. Standaard hypotheektrajecten zijn bijvoorbeeld niet ingericht om freelancers, ZZP ondernemers of uitzendkrachten op hun wenken te bedienen. Of de werknemer die onregelmatige tijden werkt in ploegendiensten. Het zijn veranderingen in de samenleving waar het financieel adviesapparaat nog niet volledig op is ingesteld.

 

Vanuit deze gedachte is het verstandig slechts in zee te gaan met een hypotheekadviseur die eerder en vaker met dit bijltje heeft gehakt. Gelukkig bestaan er specialisten die zich richten op maatwerkhypotheken en hier een nog verdere expertise in hebben opgebouwd. Want alleen aangeven dat je specialist bent in maatwerkhypotheken is natuurlijk onvoldoende. Welke maatwerkhypotheken?

 

Hoe vindt u deze specialisten binnen uw kader? Dat is nogal lastig omdat het grootste deel van de hypotheekmarkt zich niet realiseert dat u behoefte heeft aan maatwerk. Men denkt vaak dat het wel los zal lopen en dat u een keuze maakt voor een adviseur op basis van zijn mooie blauwe ogen. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

 

Veel van de specialisten hebben een bedrijfsnaam of minimaal websitenaam gekozen die direct verband houdt met uw branche. U kunt ze dus gemakkelijk vinden door bij zoekmachines zoals Google in te toetsen wat uw branche is met daarachteraan het woord hypotheek.