Groene hypotheek

De groene hypotheek is een relatief goedkope hypotheekvorm voor mensen die duurzaam willen wonen. Alleen nieuwe woningen of woningen van voor 1980 die worden gerenoveerd komen in aanmerking voor de groene hypotheek. Ook wordt er gekeken naar het energieverbruik van de woning. Dit mag niet te veel zijn. Bij de groene hypotheek wordt er in veel gevallen belegd in duurzame beleggingsfondsen.

 

 

Halalhypotheek

De halalhypotheek is in het leven geroepen voor strenggelovige moslims. Zij mogen van hun geloof namelijk geen rente betalen of ontvangen. Bij de halalhypotheek kunnen moslims toch een hypotheek aanvragen zonder dat ze daarbij rente ontvangen of betalen. De halalhypotheek kan het beste worden aangevraagd bij een financieel adviseur die op de hoogte is van de leefregels waar een moslim mee te maken heeft.

 

 

Hypotheek met BKR

Het is niet gemakkelijk om met een negatieve BKR codering een hypotheek aan te vragen. Toch zijn er partijen die u kunnen ondersteunen bij het verwijderen van deze codering. U kunt er meer over te weten komen via een zoektocht op Google.