Met de hypotheekadviseur kunt u uw financiƫle situatie bespreken. Daarbij gaat het niet alleen om wat er op uw bankrekening staat en wat uw inkomsten zijn. Er wordt ook gekeken naar uw uitgeefgedrag en wat uw toekomstplannen zijn. Wellicht heeft u interesse in sparen. Wanneer u het hypotheekgesprek voert met een onafhankelijk hypotheekadvieskantoor dan kunnen zij bij verschillende banken een hypotheekofferte voor u aanvragen. Uit het hypotheekgesprek vloeit een profiel waarmee de hypotheekadviseur aan het werk kan.

 

Het grote voordeel van het hypotheekgesprek is dat er een advies op maat komt. Niet iedereen die een huis koopt zit in dezelfde situatie. Zo zal de situatie van een starter op de woningmarkt drastisch verschillen van die van iemand die bijvoorbeeld een recreatiewoning koopt. Ook zit er een verschil tussen de mogelijkheden van eenverdieners en tweeverdieners.

 

Na het aanmaken en bestuderen van de profielschets die de hypotheekadviseur van u heeft opgesteld zal hij met een lijst komen met geldverstrekkers en de hypotheekaanbiedingen die zij zouden kunnen doen. Wilt u meer weten over de hypotheekaanbieding dan kunt u de onafhankelijke hypotheekadviseur een hypotheekofferte laten aanvragen bij de geldverstrekker.

 

Een hypotheekofferte gaat meestal gepaard met voorwaarden. Zo zijn de meeste hypotheekvormen gericht op mensen in vast dienstverband. En zijn er verplichte verzekeringen die moeten worden afgesloten. Een hypotheekofferte heeft overigens een beperkte geldigheidsduur. Zorg er dus voor dat u alle benodigde bewijsstukken en documenten ruim van te voren in bezit heeft, zodat u ze binnen de termijn naar de geldverstrekker kunt sturen als u besluit om de hypotheekofferte te ondertekenen en akkoord te gaan met de hypotheekaanvraag.