Met de hypotheekadviseur heeft u een hypotheekgesprek. Het hypotheekgesprek is verre van onbelangrijk. In dit gesprek worden namelijk uw financiële toestand en wensen voor de toekomst in kaart gebracht. De hypotheekadviseur is bij wet verplicht om een klantprofiel van u op te stellen. Op basis van dit profiel kan de hypotheekadviseur u het beste hypotheekadvies geven.

 

Een hypotheekadviseur dient altijd ingeschreven te staan bij de Stichting Erkenning Hypotheekadviseurs (SEH) en bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). U kunt een financiële dienstverlener natrekken in het register van de Autoriteit Financiële Markten om te controleren of deze hypotheekadvies mag geven. Ieder jaar moet een hypotheekadviseur opnieuw studiepunten houden. Een hypotheekadviseur moet namelijk op de hoogte blijven van de nieuwste wetgeving en ontwikkelingen omtrent hypotheken.

 

Is er sprake van een bijzonder geval, zoals een ondernemer die een hypotheek aanvraagt? Dan komt het beste hypotheekadvies altijd van een financieel adviseur die gespecialiseerd is in de hypotheekaanvraag voor ondernemers. Hetzelfde geldt wanneer u binnenkort met pensioen gaat en een hypotheek wilt aanvragen. Dit vereist maatwerk, omdat het inkomen binnen korte tijd een stuk minder wordt.