Is de woning en de bijbehorende maandelijkse hypotheeklast financieel te dragen Hoe zit dit wanneer het inkomen lager wordt en wat zal het resultaat zijn wanneer de hypotheekrente aftrek binnenkort wordt afgeschaft? Het zijn vragen waar u bij stil moet staan wanneer u overweegt een nieuwe woning aan te schaffen of uw hypothecaire geldlening te herzien.

 

Dit platform biedt Nederlanders extra informatie over hypotheken en andere financiële zaken. Het platform dient als leidraad en informatieloket waar u kunt lezen welke zaken relevant zijn op hypotheekgebied en met welke nieuwtjes u rekening moet houden. Voor financieel advies dient u een erkend hypotheekadviseur te benaderen.

 

Het berekenen van de woonlasten is op zich niet heel erg ingewikkeld wanneer u weet welke variabelen in uw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Toch is het verstandig contact op te nemen met een erkend hypotheekadviseur, werkzaam bij een bank of tussenpersoon om de berekening voor u uit te laten voeren. Omdat er zoveel regelingen en variabelen zijn, is het lastig de berekening in een keer goed te maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u met uw eigen berekening van de koude kermis terug komt. De financieel- of hypotheekadviseur is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en kan u daarom op allerlei gebied van advies voorzien.