Bij de beleggingshypotheek doet u aan kapitaalopbouw door te beleggen. De beleggingshypotheek is een aflossingsvrije leenvorm. Pas aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld afgelost. U betaalt wel maandelijks rente en een bedrag dat in de beleggingen wordt gestopt.

 

Wanneer u besluit om een beleggingshypotheek af te sluiten dan zal de hypotheekadviseur een beleggingsprofiel van u opstellen. In dit profiel staat omschreven hoeveel risico u wilt lopen. Vaak kunt u kiezen om een deel in veilige obligaties te stoppen. Bij de beleggingshypotheek hoeft geen verzekering te worden afgesloten. U hoef dus geen maandelijkse premie voor een verzekering te betalen. Dit houdt de maandelijkse lasten van de beleggingshypotheek relatief laag.

 

De beleggingshypotheek is geen hypotheek waar kan worden gegarandeerd dat er aan het einde van de looptijd voldoende kapitaal is opgebouwd om de hypothecaire lening te betalen. De beleggingshypotheek heeft dus een groot risico. Wel zal de bank een aantal beleggingsfondsen aanbieden waar u uit kunt kiezen. Het gaat hier vaak om stabiele beleggingsfondsen die door de bank nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ook kunt u vragen of de bank u wilt helpen met het beleggen.