Iedereen die geld uitleent wil zekerheid. Zekerheid dat de rente wordt betaald maar ook zekerheid dat de lening aan het einde van de looptijd weer wordt terugbetaald. Hoewel de gevolgen in de toekomst liggen, kijkt men naar het verleden om de toekomst als het ware te kunnen voorspellen.

 

Geldverstrekkers lenen geld uit wanneer het risico bij de verstrekking te overzien is. Dit risico komt naar voren door een inschatting te maken van de kansen dat de geldnemer de lening kan en zal terugbetalen. Bij de verstrekking van een hypotheek bijvoorbeeld wordt gekeken naar zowel het kredietverleden als het toekomstperspectief.

 

Voor een zelfstandig ondernemer kan het opbouwen van een uitgebreid dossier de hypotheekaanvraag flink versterken. Bij de particuliere consument is het immers simpel aan te tonen aan de hand van het BKR profiel en een arbeidsovereenkomst wat de toekomst gaat brengen. Bij een ondernemer ligt dit anders.

 

Een dossier wat een ondernemer over zichzelf kan opbouwen bestaat uit verschillende manieren om de kredietwaardigheid en de toekomstverwachting aan te tonen. Zaken als een gevulde orderportefeuille maar ook een abonnement structuur om blijvend inkomen te verdienen kunnen bijdragen aan een gezonde financiƫle toekomstverwachting.